Темы дня:

ЗСУ вразили дві бази росіян – Генштаб

ЗСУ вразили дві бази росіян – Генштаб

Українські ракетники та артилеристи атакували два райони зосередження російських загарбників.

Українські ракетники та артилеристи вразили два райони зосередження живої сили російських окупантів. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому ввечері в неділю, 15 січня у Facebook.
У Генштабі додали, що за добу супротивник здійснив вісім обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Крім того, противник не залишає своїх намірів захопити повністю Донецьку область: веде наступальні дії у Бахмутському та Авдіївському напрямках.
Також ворог намагається покращити тактичне становище на Куп’янському та Лиманському напрямках, а на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – обороняється.
Крім того, противник продовжує зазнавати значних втрат. Через нестачу ліжко-місць у лікарнях населеного пункту Горлівка Донецької області всіх поранених з лінії фронту на Донецькому напрямку евакуювали до Жданівки.
Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки
Наступальних угруповань противника не виявлено.
Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Сопич, Вовківка та Кіндратівка Сумської області та Стариця, Гур’їв Козачок, Бударки, Вовчанськ, Стрілеча, Тернова, Хатнє та Тополі на Харківщині.
Куп’янський та Лиманський напрямки
Ворог обстріляв райони понад 15 населених пунктів. Серед них – Дворічна, Котлярівка, Крохмальне, Берестове та Вільшана Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Кузьмине та Червонопопівка на Луганщині.
Бахмутський напрямок
Росіяни обстріляли позиції наших військ у районах понад 20 населених пунктів. Зокрема це – Спірне, Красна Гора, Кліщіївка, Івано-Дар’ївка, Соледар, Бахмут, Дружба та Північне Донецької області.
Авдіївський напрямок
Під вогонь окупантів потрапили Георгіївка, Веселе, Авдіївка, Мар’їнка, Водяне та Новомихайлівка на Донеччині.
Новопавлівський напрямок
Російські окупанти обстріляли Вугледар, Пречистівку та Микільські Дачі.
Запорізький напрямок
Ворог наніс вогневе ураження по районах понад 20 населених пунктів. Серед них – Мілове, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Чарівне, Мала Токмачка, Степове та Качкарівка Запорізької області.
Херсонський напрямок
Обстріляли райони понад 15 населених пунктів, зокрема, Херсон та його передмістя.
Успіхи ЗСУ
Авіація сил оборони протягом доби завдала сім ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по позиціях протиповітряної оборони противника. А наші ракетники та артилеристи вразили 2 райони зосередження живої сили російських загарбників.
Як повідомлялося, з 24 лютого 2022 року і до 15 січня 2023 року загальні втрати особового складу російських окупаційних військ на території України орієнтовносклали 115 290 осіб.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: