Темы дня:

ЗСУ відбили штурми ворога на низці напрямків

ЗСУ відбили штурми ворога на низці напрямків

Окупанти мали частковий успіх у районі населеного пункту Семигір’я на Бахмутському напрямку. Нині противник закріплюється на околиці селища.

Українські захисники відбили ворожі атаки на кількох напрямках, проте окупанти змогли просунутися до Бахмута. Про це ввечері у суботу, 30 липня, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Так, на Харківському напрямку окупанти обстріляли позиції українських бійців та цивільні об’єкти в районах населених пунктів Харків, Світличне, Російські Тишки, Дуванка, Піщане, Верхній Салтів, Коробочкіно, Леб’яже, Петрівське, Норцовка та Залиман, а також завдали авіаудару в районі Мосьпановово.

На Слов’янському напрямі російські військові обстріляли з артилерії райони Долини, Краснопілля та Мазанівки. Окупанти намагалися штурмувати біля Бражківки, проте успіху не мали.

На Донецькому напрямку противник намагається створити умови для наступу на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Також ворог здійснює регулярні обстріли, щоб запобігти сковуванню дій українських військових.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони Краматорська, Верхньокам’янського, Івано-Даріївки та Переїзного, а також завдав авіаудару поблизу Івано-Даріївки.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли позиції ЗСУ та завдали удару вздовж лінії зіткнення в районах населених пунктів Берестове, Білогір’ївка, Соледар, Бахмут, Кодема, Травневе, Зайцеве та Нью-Йорк. Вели штурмові дії у напрямках Пилипчатино – Покровське та Доломітне – Травневе, успіху не мали, відійшли. Ворог має частковий успіх у встановленні контролю над Семигір’ям.

На Авдіївському напрямку російські військові обстріляли вздовж лінії зіткнення і в районах населених пунктів Новобахмутівка, Яснобродівка, Авдіївка, Невельське, Першотравневе та Красногорівка, а також завдали авіаудару біля Авдіївки. Щоб покращити свої позиції, окупанти штурмували у напрямках Новоселівка Друга, Красногорівка, Спартак – Авдіївка, успіху не мали, відійшли.

На Новопавлівському напрямку окупанти обстріляли біля Новосілки, Мар’їнки, Микільського, Вугледара, Пречистівки, Великої Новосілки та завдали авіаудару неподалік від Мар’їнки. Штурмували у напрямках Єгорівка – Павлівка, успіху не мали.

На Запорізькому напрямку противник обстрілював позиції українських бійців та райони населених пунктів Залізничне, Новомихайлівка, Білогір’я, Новоандріївка.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстріляли позиції військових у районах населених пунктів Трудолюбівка, Потьомкіне, Кам’яне, Кар’єрне, Новогригорівка, Велике Артакове, Лозове, Кобзарці, Широке, Киселівка, Зоря, Посад-Покровське, Степова Долина, Таврійське, Миколаїв та Солона. Також ворог намагався здійснити умови для наступу на напрямі Брускінське-Білогірка, проте ЗСУ дали йому відсіч.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ворог обладнає позиції та веде повітряну розвідку.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости