Темы дня:

ЗСУ відбили понад 40 атак на чотирьох напрямках

ЗСУ відбили понад 40 атак на чотирьох напрямках

Найзапекліші бої зараз тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку, зазначили у Генштабі.

Від початку нинішньої доби українські військові відбили 41 атаку російських агресорів на чотирьох напрямках – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у понеділок, 27 березня.
Зазначено, що найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. Сьогодні ворог завдав сім авіаційних і 10 ракетних ударів, здійснив понад 15 обстрілів із РСЗВ по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Для ракетних ударів використовував зенітні керовані ракети С-300.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка була без змін. Ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Блешня Чернігівської області; Толстодубове, Голинівське, Стукалівка, Волфине та Травневе на Сумщині; а також Тимофіївка, Красне, Устинівка та Чорне на Харківщині.
На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Синьківка та Білогорівка. Здійснив артилерійські обстріли поблизу Кам’янки, Криничного, Красного Першого, Дворічного, Західного, Куп’янська Харківської області; Стельмахівки, Невського, Білогорівки Луганської області, а також Тернів, Спірного та Виїмки Донецької області.
На Бахмутському напрямку ворог продовжував штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники, а також у районі Іванівського Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Григорівка, Миньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Майорськ.
На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії у напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського, Невельського та Мар’їнки Донецької області. Успіху не мав. Застосував аерозольні сльозоточиві гранати нелетальної дії у районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар’їнка. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів. Серед них – Красногорівка, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
На Шахтарському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Черемівка Донецької області.
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжував вести оборону. Обстріляв Вільне Поле, Новосілку, Новопілля Донецької області; Полтавку, Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Новоданилівку Запорізької області; Антонівку та місто Херсон. Крім того, завдав авіаційного удару по цивільній інфраструктурі Берислава.
Авіація Сил оборони за добу завдала дев’ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також один – по зенітно-ракетному комплексу.
Протягом доби наші воїни збили ворожий БпЛА типу Орлан-10.
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління та район зосередження живої сили противника.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: