Темы дня:

ЗСУ відбили понад 30 атак окупантів – Генштаб

ЗСУ відбили понад 30 атак окупантів – Генштаб

Українські захисники минулої доби також завдали шість авіаударів по районах зосередження ворога.

Українські захисники за добу зупинили десятки атак російських оккупантів на Донеччині, а також знищили склад боєприпасів противника. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому у Facebook у середу, 12 квітня.
Ситуація на окремих напрямках
  • Волинське, Поліське, Сіверське та Слобожанське напрямки. Оперативна ситуація без істотних змін. За добу ворог обстріляв 16 населених пунктів Чернігівської, Харківської та Сумської областей.
  • Куп’янський напрямок. Під обстрілами ворога знаходилися Тополі, Красне Перше, Дворічна, Западне та Кіндрашівка Харківської області.
  • Лиманський напрямок. Наступ росіян виявився провальним у районі Білогорівки. Вони обстріляли з артилерії Новоселівське, Невське, Піщане, Кузьмине та Білогорівку Луганської області.
  • Бахмутський напрямок. Ворог продовжує спроби взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжуються запеклі бої. За добу українські захисники відбили 18 спроб наступу росіян у районі на північ від Хромового та біля Богданівки. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Курдюмівка, Дружба та Залізне Донецької області.
  • Авдіївський та Мар’їнський напрями. Наступ росіян зафіксували в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, він не був успішним. Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту продовжуються за Мар’їнку, де було відбито 14 ворожих атак. Водночас, ворожих обстрілів зазнали населені пункти Керамік, Новокалинове, Красногорівка, Авдіївка, Водяне, Нетайлове, Невельське, Карлівка, Георгіївка, Мар’їнка Донецької області.
  • Шахтарський напрямок. Ворог не вів наступу. Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка Донецької області.
  • Запорізький та Херсонський напрямки. Окупанти обороняються, вони обстріляли, зокрема, Времівку та Новопілля Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Малу Токмачку, Кам’янське Запорізької області; Качкарівку, Веселе, Антонівку, Інженерне, Зеленівку Херсонської області та місто Херсон.
Дії окупантів
Росіяни продовжували зосереджувати основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби було відбито 34 атаки ворога.
Успіхи ЗСУ
У той же час українські захисники завдали шість авіаударів районами зосередження ворога, був збитий один розвідувальний безпілотник Орлан-10.
Підрозділи ракетних військ та артилерії вдарили по чотирьох районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, знищили склад боєприпасів, а також одну станцію радіолокації противника.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: