Темы дня:

ЗСУ відбили 12 атак і збили два Калібри – Генштаб

ЗСУ відбили 12 атак і збили два Калібри – Генштаб

Російська армія продовжує наступ на п’яти напрямках та обстрілює мирні населені пункти України.

Війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Про це 19 лютого повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах 12 населених пунктів: Гряниківка і Масютівка Харківської області; Білогорівка, Червонопопівка і Кремінна – Луганської та Виїмка, Федорівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське і Часів Яр на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати певні підрозділи у прикордонних з Україною районах, проте його наступальні угруповання не виявлені. Протягом доби обстріляли райони 23 населених пунктів у Сумській та Харківській областях.

На інших напрямках ворог продовжив атаки на мирні міста та села з різних видів зброї. Під вогнем на Куп’янському та Лиманському напрямках знаходилися 13 населених пунктів, на Бахмутському – 21, на Авдіївському та Шахтарському – 16, на Запорізькому – сім, на Херсонському – 28.

Усього за добу 18 лютого російська армія завдала чотирьох авіаційних та 15 ракетних ударів, більшість із них – по цивільній інфраструктурі Хмельницької, Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей.

Також ворог здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

“Загроза завдання ракетних ударів РФ залишається високою по всій території України”, – наголосили в Генштабі.

Українська авіація протягом доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також по позиції зенітно-ракетного комплексу.

Сили протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети типу Калібр, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один район зосередження живої сили противника.

Нагадаємо, за даними на 18 лютого, РФ втратила в Україні 142 270 солдатів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости