Темы дня:

ЗСУ уразили базу росіян біля Криму – Генштаб

ЗСУ уразили базу росіян біля Криму – Генштаб

Українські захисники уразили пункт дислокації окупантів у селі Гаврилівка Друга на півдні Херсонщини.

ЗСУ у четвер, 5 січня, завдали удару по пункту дислокації окупантів у селі Гаврилівка Друга на півдні Херсонської області. Внаслідок цього до сотні поранених військових було доставлено у лікарні. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на своїй Facebook-сторінці у п’ятницю, 6 січня.
“Підтверджено ураження 5 січня 2023 року пункту дислокації російських окупаційних військ у Гаврилівці Другій Херсонської області. Відомо, що у місцеві лікарні привезли до 100 поранених військовослужбовців. Інформація про ліквідованих загарбників уточнюється”, – сказано у повідомленні.
Там також додали, що протягом минулої доби противник завдав одного ракетного удару і здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ворогом авіаційних і ракетних ударів лишається на всій території України.
Успіхи ЗСУ
Українська авіація протягом доби завдала удару по району зосередження російських окупантів. Результати ураження уточнюються.
Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу здійснили вогневе ураження двох районів зосередження живої сили і військової техніки противника.
Основні зусилля противник зосереджує на спробах повного захоплення Донецької області у межах адміністративного кордону. Веде наступальні дії на Бахмутському напрямку і безуспішно намагається покращити тактичне становище на Куп’янському, Лиманському й Авдіївському напрямках. На інших – обороняється.
Волинський і Поліський напрямки
Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.
Сіверський і Слобожанський напрямки
Противник обстріляв райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області і Стрілече, Червоне, Амбарне, Бугруватка, Гатище, Зелене і Відрадне на Харківщині.
Куп’янський і Лиманський напрямки
Під вогневу дію ворога потрапили райони 19 населених пунктів. Серед них – Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Крахмальне Харківської області, а також Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині.
Бахмутський напрямок
Вогневого ураження зазнали райони більш як 15 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар і Бахмут Донецької області.
Авдіївський напрямок
Ворог з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії здійснив обстріл районів населених пунктів Авдіївка, Веселе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.
Новопавлівський напрямок
На цьому напрямку обстріляно Врем’янку, Велику Новосілку, Вугледар і Параскіївку Донецької області.
Запорізький напрямок
Тут постраждали райони 16 населених пунктів. Серед них – Зелене Поле і Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Щербаки і Степове Запорізької області, а також Нікополь – Дніпропетровської.
Херсонський напрямок
На цьому напрямку від ворожого артилерійського обстрілу постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Чорнобаївка, Берислав, Золота Балка і Херсон. Є постраждалі серед мирних жителів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: