Темы дня:

ЗСУ отримали від Заходу близько 600 видів озброєнь

ЗСУ отримали від Заходу близько 600 видів озброєнь

Успіх контрнаступу залежить лише від українців, наголосив спікер Командування армії США в Європі та Африці.

Західні союзники надали Україні близько 600 видів озброєнь та амуніції для контрнаступу. Про це заявив спікер Командування армії США в Європі та Африці Мартін О’Доннелл в інтерв’ю яке було опубліковане 11 травня.

“Ми колективно, не лише США, а й міжнародна спільнота, надали Україні близько 600 видів озброєнь та амуніції: починаючи від танків Abrams і Leopard до системи Patriot. 600 видів. Це багато. Це більше, ніж є у будь-якої однієї армії в світі, особливо у армії, що воює. У вас це все є зараз”, – наголосив він.

О’Доннелл додав, що кожен із видів озброєнь вимагає забезпечення і значна частина обговорень на черговому засіданні у форматі Рамштайн була присвячена наданню боєприпасів для ППО, щоб Україна могла закрити небо і наземні сили, коли розпочне контрнаступ.

На запитання, чи є серед наданої зброї “срібна куля”, яка дозволить змінити хід війни, спікер відповів, що все залежить від українців.

“Я думаю, що “срібна куля” у такій ситуації – це готовність українців використати 600 різних систем, які ми вже надали. Не всі з них уже пішли в хід, наступ ще не розпочато. Найближчими тижнями та місяцями, коли все почнеться, буде показово, як українці використовують ті системи, які їм надали”, – зазначив полковник.

Раніше командувач силами США в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що Україна вже отримала 98% обіцяної західної зброї.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: