Темы дня:

ЗСУ отримали пересувні майстерні для HMMWV

Це готове комплексне рішення, завдяки якому ремонт та обслуговування техніки можна буде проводити за лічені години та недалеко від лінії фронту.

Збройні Сили України отримали мобільні майстерні на шасі MAN, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ. Вартість однієї такої складає 320 тисяч євро.
Перші два комплекси, кожен із яких складається з вантажівки MAN, причепів з кунгами та обладнанням, отримали військові частини, підпорядковані Командуванню Сил логістики Збройних сил України. Техніку закупив Благодійний фонд Повернись живим за рахунок пожертв звичайних українців та бізнесу.
Ці мобільні майстерні призначені для технічного обслуговування та ремонту автомобільної техніки зразків НАТО, включаючи багатоцільові колісні транспортні засоби HMMWV. Вони значно збільшать можливості і потенціал ремонту та обслуговування західної броне- та автотехніки, яку передають Україні як військово-технічну допомогу.
На початку літа фонд компетентної допомоги армії Повернись живим інвестував кошти у цей проект та спільно з українськими військовими розробив технічне завдання. Потім його передали виробнику та вже на початку листопада перші майстерні потрапили до українських захисників.
До кінця 2022 року очікується вступ до ЗСУ ще чотирьох майстерень цієї серії.
У благодійному фонді зазначають, що це готове комплексне рішення, завдяки якому ремонт та обслуговування техніки можна буде проводити за лічені години та недалеко від лінії фронту. Мобільні майстерні на шасі MAN та допоміжні причепи містять все, що необхідно для цієї роботи: інструменти, обладнання та комфортне робоче місце для екіпажу. Машини оснащені опаленням та кондиціонером, а також мають автомобільний генератор, потужністю 17 кВт.
Майстерня обладнана краном-маніпулятором для швидкого вилучення та зміни двигунів на автомобільній техніці навіть у польових умовах. Також машина має пневмосистему, що дозволяє виконувати шиномонтажні роботи під час обслуговування декількох машин одночасно.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости