Темы дня:

ЗСУ досягли паритету в артилерії у Бахмуті

ЗСУ досягли паритету в артилерії у Бахмуті

Українським бійцям вдалось досягти паритету в артилерії на Бахмутському напрямку завдяки точності роботи.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що на Бахмутському напрямку українським воїнам вдалось досягти паритету в артилерії завдяки точності роботи.

За словами Череватого, у ворога залишається математична перевага в артилерії, однак українські бійці продовжують працювати максимально точно.

“Ми перебуваємо, грубо кажучи, на артилерійській дієті… Наші артилеристи та ракетники звикли до цього, тому вони максимально точно, максимально звіряють цілі з даними безпілотників та намагаються їх вражати. І по суті досягають паритету тим, що якісно вражають цілі”, – розповів речник Східного угруповання військ.

Він також додав, що артилерія на Східному напрямку є головним гравцем, оскільки авіація ворога не може повною мірою працювати через роботу ППО українських воїнів й не може створити окупантам суттєву перевагу.

Череватий розповів, що минулої доби ворог посилив вогневі удари по позиціях українських військових. Загалом у Східній операційній зоні зафіксовано 1145 обстрілів з артилерії різних калібрів та РСЗВ.

На Бахмутському напрямку зафіксовано, 31 бойове зіткнення, 452 обстріли, 5 авіаударів. Там було знищено 125 окупантів, 130 поранено. Також ліквідвано дві російські гармати, два безпілотники Орлан-10, три польові склади.

На Лимансько-Куп’янському напрямку зафіксовано 560 обстрілів, сім бойових зіткнень. Знищено 32 окупанти, поранено 82. Крім того, армія РФ втратила два міномети, дві гармати комплекс Муром-С.

Нагадаємо, за словами командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, бої за місто Бахмут у Донецькій області мають важливе значення не лише для російських загарбників, а й для Сил оборони, адже утримання цього населеного пункту не дозволяє ворогу збільшувати лінію фронту.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости