Темы дня:

Зросла загроза з боку Білорусі – Генштаб

Зросла загроза з боку Білорусі – Генштаб

З початку цієї доби ворог завдав два ракетних та шість авіаційних ударів, здійснив більш як 20 обстрілів із РСЗВ.

Російські агресори посилили своє бойове авіаційне угруповання у Білорусі, через це зросла загроза ракетно-авіаційних ударів по території України з цього напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у понеділок, 16 січня.
“Поблизу українського кордону почалися спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил Республіки Білорусь і Росії, які входять до регіонального угруповання військ із залученням бойових літаків обох країн. Таким чином, під виглядом спільних навчань противник посилив бойове авіаційне угруповання у Білорусі. Враховуючи це, зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору Білорусі”, – йдеться у повідомленні.
Вказано, що з початку цієї доби ворог завдав два ракетних та шість авіаційних ударів, здійснив більш як 20 обстрілів із РСЗВ, у тому числі по цивільній інфраструктурі Харківської, Запорізької та Херсонської областей. Є загиблі і поранені серед цивільного населення.
На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Водночас танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони більш як 30 населених пунктів. Серед них Ветеринарне, Зелене, Тернова, Стариця, Вільча, Бударки і Тополя Харківської області, а також Середина-Буда, Попівка, Павлівка і Кондратівка на Сумщині.
На Куп’янському і Лиманському напрямках ворог обстріляв райони більш як 10 населених пунктів. Серед них – Котлярівка, Крохмальне, Берестове, Вільшана Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Невське і Кремінна Луганської області.
На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Роздолівка, Краснополівка, Соледар, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Північне і Веселе Донецької області. Загалом більш як 15 населених пунктів.
На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Красногорівка, Бердичі, Кам’янка, Авдіївка, Першотравневе, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.
На Новопавлівському напрямку обстріляно Вугледар, Пречистівку, Микільські Дачі і Велику Новосілку Донецької області.
На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждало більш як 15 населених пунктів, зокрема Зелене Поле, Ольгине, Полтавка, Білологія, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Степове, Гуляйполе і Кам’янське на Запоріжжі.
На Херсонському напрямку окупанти не припиняють тероризувати цивільне населення. Мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Львово, Новотягинка, Садове, Антонівка, Кізомис і Херсон.
У свою чергу підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу уразили пункт управління, вісім районів зосередження окупантів, склад пально-мастильних матеріалів і склад боєприпасів ворога.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: