Темы дня:

Зниклими безвісти залишаються понад чотири тисячі українців – Котенко

Зниклими безвісти залишаються понад чотири тисячі українців – Котенко

Створено пошукові групи у семи областях України. Більшість зниклих безвісти – військові, але є й цивільні.

Уповноважений з осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко заявив, що понад чотири тисячі українців залишаються зниклими безвісти. Про це він сказав на брифінгу 30 вересня.
За його словами, створено пошукові групи у семи областях, де відбуваються військові дії.
“Для роботи з рідними зниклих у регіонах у нас працюють 23 координатори. Немає поки що координаторів тільки в Херсонській та Луганській областях, що доречно зробити дуже скоро після звільнення наших територій. Наразі заведено 13 835 справ з пошуку безвісти зниклих”, – зазначив чиновник.
Як розповів Котенко, самостійно знайшлися 1308 цивільних осіб, яких примусово депортували до РФ або перебували на окупованих територіях. Крім того, знайшли 965 військових, які перебували деякий час без зв’язку на окупованих територіях.
“Наразі 4390 громадян залишаються зниклими безвісти і перебувають у розшуку. 2200 людей розшукуються і є фото, відео та інші докази їхнього перебування в полоні… Це 100% підтвердження, що ці люди перебувають у полоні. Таке підтвердження ми маємо від Міжнародного комітету Червоного Хреста, якому це підтверджує Росія”, – заявив він.
Котенко зазначив, що із зазначених цифр 10-12% становлять цивільні особи, але більшість зниклих безвісти – військові.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости