Темы дня:

ЗМІ: Британія закупить для ЗСУ далекобійні ракети

ЗМІ: Британія закупить для ЗСУ далекобійні ракети

Для України планують закупити далекобійні ракети дальністю від 100 до 300 км, які можна запускати із землі, води або з повітря.

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало інформацію про військову техніку, яку закуповують для потреб ЗСУ в межах фонду підтримки України. Серед іншого там йдеться про далекобійні ракети з дальністю від 100 до 300 км. Про це повідомляє польське видання Defence 24.

Фонд підтримки України опублікував документ ще 14 березня, однак у ЗМІ на нього звернули лише зараз. Ісландія, Норвегія, Швеція, Данія та Литва обʼєднались на чолі з Британією, щоб швидко купувати зброю для ЗСУ. Бюджет фонду складає 520 млн фунтів.

Для України планують закупити далекобійні ракети дальністю від 100 до 300 км, які можна запускати із землі, води або з повітря. Корисне навантаження боєприпасу має бути від 20 до 490 кг.

Окрім цього опубліковані бажані вимоги для зброї: низька ймовірність перехоплення; має можливість планування місій; навігаційна система, яка вистоїть перед сучасними засобами РЕБ; засоби проникнення у ППО для збільшення ймовірності успішності удару; рівень технічної готовності не нижче, ніж 8 (готовий та сертифікований виріб).

Заявки від учасників відкриті до 4 травня. Окрім цього в планах придбати для України засоби ППО, боєприпаси, інженерну техніку та тягачі для західних танків.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що Україна отримає далекобійні ракети. Снаряди для ЗСУ мають надійти протягом першого півріччя, проте не факт, що це будуть ATACMS.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости