Темы дня:

Зернова угода не передбачає забаганок РФ – посол

Зернова угода не передбачає забаганок РФ – посол

Росія зараз намагається “причепити” до зернової угоди ряд питань, по яким зараз йде дискусія, зазначив Василь Боднар.

У зерновій угоді не передбачено задоволення будь-яких потреб Росії, які намагається ініціювати Москва. Про це сказав посол України в Туреччині Василь Боднар, повідомляють у четвер, 18 травня.

“У самій угоді не передбачається задоволення жодних потреб Росії. Угода передбачає механізми функціонування зернового коридору з українських портів на міжнародні ринки. Те, що Росія намагається зараз “причепити”, – це питання, повʼязані з аміакопроводом, зі зняттям санкцій з банків і організацій, які займаються торгівлею зерном і добривами. Ці питання поки що перебувають у дискусії”, – пояснив Боднар.

Дипломат зауважив, що ООН підписувала угоду з РФ і відповідний меморандум про сприяння розв’язанню цих питань.

“Тому дискусії щодо тих вимог тривають, а зернова ініціатива має функціонувати окремо, оскільки документ по ній був підписаний саме в такому форматі”, – наголосив посол.

Нагадаємо, 17 травня Україна, Туреччина, ООН та Росія домовилися про продовження зернової угоди ще на два місяці – до 18 липня. Про це повідомив турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган. А сьогодні у Москві пояснили, чому підтримали продовження угоди.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости