Темы дня:

Зеленський зробив заяву про звільнення Криму

Зеленський зробив заяву про звільнення Криму

Відвоювання завжди починається із суспільства – з бажання та готовності, наголосив глава держави.

Військова операція зі звільнення тимчасово окупованого Криму від російських загарбників поки що не розпочалася. Але готовність і бажання це зробити вже зародились у думках українців, що дуже важливо. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким телеканалам TF1 та LCI, оприлюдненому у неділю, 18 грудня.
“Сама операція ще не розпочалася. Коли вона почнеться, ви це точно почуєте. Я вважаю, що відвоювання Криму почалося в головах людей і це дуже важливо. У нашому внутрішньому бажанні, у єдності ставлення до цього. Не просто на словах Крим – це Україна “Треба бути готовими і йти. Ніхто просто так Крим не віддасть. Відвоювання завжди починається з суспільства: з бажання та готовності. Я вважаю, що початок є”, – заявив президент.
Відповідаючи на запитання, чи зможе президент провести свою відпустку в Криму влітку 2023 року, Зеленський відповів: “Влітку непоганий варіант, там хороша погода”.
Також український лідер заявив, що якщо президент Росії Володимир Путін захоче застосувати ядерну зброю – він її застосує, незважаючи на те, які кроки робитиме Україна.
“Якщо Путін вирішить у якийсь момент застосовувати ядерну зброю, це не залежить від того, чи хоче Зеленський забрати наш Крим”, – сказав президент.
Він наголосив, що тут питання не в морі, і це не пов’язано з кроками України.
Путін, якщо хоче застосувати ядерну зброю, він її застосує. Так само, як він обіцяв Макрону, Меркель, що не буде повномасштабного вторгнення в Україну, передайте Зеленському, США, я (Путін – ред.) просто хочу, щоб ми домовилися про Донбас, Мінськ тощо. Просто не можна вірити людям, які щось говорять, а діють так, як вони вирішили особисто, – зазначив Зеленський.
Президент зазначив, що “Путін – це не та людина, яка прямо щось робить”. “Він діє так, як вигідно йому”, – додав глава української держави.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: