Темы дня:

Зеленський заявив про нову хвилю війни

Зеленський заявив про нову хвилю війни

Зеленский зазначив, що російське військо демотивоване і щодня ставатиме слабшим. Росіяни думають про оборону окупованих територій

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська змінили тактику і думають про оборону окупованих територій. Українські сили планують перехопити ініціативу, що вже свідчить про іншу хвилю війни. Про це глава держави сказав під час інтерв’ю для представників фінських, шведських, данських і норвезьких ЗМІ, повідомляє Офіс президента.

“Сказати, що росіяни зразу побіжать після нашого контрнаступу? Хотілося б. Щоб менше було жертв серед них. У будь-якому випадку ми повинні розуміти, що російські війська з кожним днем зменшуються. Те, що вони набирають якихось людей воювати – це не про війська, це про їх народ”, – зазначив президент.

За словами Зеленського, російське військо демотивоване, і хоч там ще є деякі групи охочі воювати, але вони все одно втрачають мотивацію.

“Ми чуємо і бачимо, як вони бояться нас. Ми чуємо, як вони не хочуть воювати. Вони бояться, що якщо будуть бігти – їх розстріляє їх керівництво…”, – заявив президент.

Зеленський зуважив, що війська РФ щодня ставатимуть слабшими.

“Вони вже змінили тактику. Вони вже думають про оборону окупованих територій. Це вже інша хвиля цієї війни, вона не проста і для нас. Їх наполегливість на полі бою, що було на початку, розбита нашими силами. І сьогодні вони окопуються, роблять оборонні рубежі тощо. Це (звільнення територій – ред.) буде складно для нас, дуже непросто. Але це уже друга частина, в якій ми збираємося забрати ініціативу в цій війні”, – наголосив глава держави.

Нагадаємо, Зеленський закликав міжнародних партнерів до продовження постачання збої, аби пришвидшити успіх ЗСУ у війні з країною-агресорм Росією, інакше існує можливість, що війна затягнеться.

Як повідомлялося, контрнаступ української армії вже триває, і поступово нищить потужності російських загарбників.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости