Темы дня:

Зеленський та Сунак провели переговори

Зеленський та Сунак провели переговори

Ріші Сунак висловив підтримку України з боку Британії та підтвердив намір його країни передати ЗСУ військову допомогу.

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак провели телефонні переговори. Про це повідомляє прес-служба урядового сайту Британії.
Зазначається, що сторони обговорили ситуацію довкола Херсона.
“Лідери погодилися, що будь-яке виведення російських військ з окупованого міста Херсон може продемонструвати значний поступ українських сил і запевнить у слабкості російського військового наступу, але надалі буде правильним продовжувати діяти з обережністю, поки над містом не буде піднято український прапор”, – йдеться у повідомленні.
Ріші Сунак висловив міцну підтримку України з боку Британії. Також він підтвердив намір його країни передати ЗСУ військову допомогу, зокрема тисячу ракет класу “земля-повітря” та більш як 25 тисяч зимових комплектів для військових.
Сторони також обговорили продовження скоординованої міжнародної підтримки України і притягнення РФ до відповідальності за воєнні злочини.
“Прем’єр-міністр і президент Зеленський домовилися залишатися у тісному контакті для досягнення прогресу з цих питань та успіху України як суверенної та демократичної держави”, – заявили у прес-службі уряду Британії.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости