Темы дня:

Зеленський провів переговори з президентом Єврокомісії

Зеленський провів переговори з президентом Єврокомісії

Президент України наголосив на необхідності підготовки 8-го пакету санкцій, який має містити також заборону на видачу віз громадянам РФ.

Президент Володимир Зеленський у неділю провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

За словами Зеленського, у розмові йшлося про якнайшвидше виділення наступного траншу макрофінансової допомоги ЄС. За даними ЗМІ, очікується, що наприкінці наступного тижня міністри економіки ЄС у Празі погодять політичну декларацію на підтримку макрофінансової допомоги Україні на суму 5 млрд євро.
Крім того, Зеленський наголосив на необхідності підготовки 8-го пакету санкцій, який має містити також заборону на видачу віз громадянам РФ. Як відомо, ЄС лише вирішив призупинити угоду про спрощений візовий режим з РФ, що ускладнить поїздки росіян до ЄС, але не заборонить їх.
Також, повідомив президент, він скоординував з фон дер Ляєн кроки щодо обмеження отримання Росією доходів від продажу нафти та газу. Окремо обговорили вступ України до ЄС. “Розглянули можливості здійснення Єврокомісією швидкої оцінки, щойно Україна виконає сім її рекомендацій”, – повідомив Зеленський у своєму Twitter.
Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна може приєднатися до Євросоюзу не у віддаленій перспективі, а значно швидше.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости