Темы дня:

Зеленський призначив екс-генпрокурора Венедіктову послом у Швейцарії

Зеленський призначив екс-генпрокурора Венедіктову послом у Швейцарії

Венедіктова замінить на посаді Артема Рибченка, призначеного ще за каденції Петра Порошенка.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Ірини Венедіктової послом у Швейцарії. Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави.
Венедіктова замінить на посаді Артема Рибченка, призначеного за каденції Петра Порошенка. Зеленський звільнив дипломата наприкінці вересня. Тоді стало відомо, що новим послом замість нього може стати колишній генпрокурор Венедіктова.
3 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав подання президенту Зеленському на призначення Венедіктової послом у Швейцарії. Кулеба зазначав, що практика політичних призначень на дипломатичні посади завжди “була, є і буде в усіх країнах, оскільки потрібен приплив свіжої крові, свіжих думок і поглядів”.
Нагадаємо, 19 липня Верховна Рада проголосувала за припинення повноважень Венедіктової на посаді генерального прокурора. 17 липня Зеленський відсторонив Венедіктову і голову СБУ Івана Баканова з посад і пояснив це тим, що великий обсяг злочинів проти нацбезпеки і зв’язків представників силових структур зі спецслужбами РФ ставить серйозні питання до керівників цих двох органів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости