Темы дня:

Зеленський оцінив ситуацію у Бахмуті

Зеленський оцінив ситуацію у Бахмуті

ЗСУ утримують позиції у місті, але в разі загрози великих втрат особового складу можуть відступити, заявив глава держави.

Ситуація у Бахмуті Донецької області – найскладніша. Ворог на сьогодні не контролює місто, проте рішення про відхід Сил оборони можуть бути ухвалені в разі загрози великих втрат особового складу. Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві в середу, 5 квітня.
“Там дуже, дуже складна історія і щодня: то достатньо артилерійських снарядів, то дефіцит. Це відбувається щодня. Тобто, успіх у якихось блоках Бахмута – і ми йдемо вперед, або його немає, і ми знову відходимо на позиції. Але. Ми перебуваємо в Бахмуті, і ворог не контролює Бахмут – це ситуація на сьогодні.Оперативною ситуацією займається генерал Сирський. Безумовно, і для нього, і для мене головне – не втратити особовий склад.
Безумовно, якщо буде момент ще гарячіших подій та небезпека, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, будуть відповідні правильні рішення генерала на місці”, – запевнив глава держави.
Лідер країни також наголосив, що чим швидше доїжджає в Україну відповідна амуніція від міжнародних партнерів, тим швидше Сили оборони зможуть переламати ситуацію не лише у Бахмуті, а й по всій лінії зіткнення.
Нагадаємо, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив раніше, що ЗСУ все ще перебувають у Бахмуті, тому місто не потрапило до рук росіян.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости