Темы дня:

Зеленський назвав причину нових ракетних атак РФ

Зеленський назвав причину нових ракетних атак РФ

Російському керівництву потрібно чимось вгамовувати своє ненаситне суспільство, яке підтримує радикальні дії та кількость смертей серед українців, пояснив президент.

Президент Володимир Зеленський пов’язує зростання кількості обстрілів української території з боку Росії із бажанням військово-політичного керівництва країни-агресора “продати” своєму суспільству хоч якусь перемогу. Про це він сказав на пресконференції в Києві з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн в вівторок, 9 травня.

“На мою думку, зараз РФ, її військово-політичному керівництву треба як кажуть щось “продавати” своєму суспільству. Тому що перемог ніяких немає, а ненаситне суспільство є. Ми бачимо, як вони підтримують радикальні дії, або кількості смертей. Вони завжди радіють цьому як факту. Бахмут “продати” не вийшло, тому що не вийшло захопити. Це була остання у них така “важлива операція” – до 9 травня встигнути це зробити”, – сказав Зеленський.

Він додав, що росіяни на тлі цього можуть інформаційно продавати ту чи іншу “перемогу”.

“Зокрема, захоплення, або руйнацію того чи іншого міста. Тобто їм не вдалося перед 9 числом (захопити Бахмут – ред.), от треба їм показати, що вони знову щось зруйнували”, – зазначив президент.

Нагадаємо, що в ніч на 9 травня війська РФ в черговий раз вдарили ракетами по Україні. За дві хвилі обстрілу вони здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555. Із них 23 було знищено.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости