Темы дня:

Зеленський назвав країни, готові поставити танки

Зеленський назвав країни, готові поставити танки

Україна не тільки розраховує на допомогу партнерів, а й працює над виробництвом власного озброєння, зазначив президент.

Кілька країн готові надати Україні танки за умови надання дозволів виробником. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час спільної із главою Євроради Шарлем Мішелем прес-конференції у Києві у четвер, 19 січня.
“Питання танків залишається актуальним і дуже чутливим. Воно залежить від багатьох причин і, на жаль, не залежить від бажання України. Ми, як можемо, тиснемо політично, але найголовніше, що ми тиснемо аргументовано. Проти тисяч танків РФ недостатньо мужності наших військових і мотивації українського народу”, – заявив глава держави.
За словами Зеленського, Україні потрібна відповідна зброя – або мати велику кількість гармат, або “адекватну кількість” танків.
Зеленський нагадав, що багато країн вже висловили готовність надати Україні танки, але вони чекають дозволів відповідних держав.
“І Польща готова, і Фінляндія, Португалія, Іспанія, і ще достатня кількість країн, які готові забезпечити Україну навіть невеликою кількістю танків, яка у них же на озброєнні. І готові були це зробити раніше. Ми всі очікуємо згоди країни, яка має права на ті чи інші відповідні ліцензії”, – наголосив Зеленський, очевидно натякаючи на Німеччину.
Водночас він наголосив, що Україна не лише розраховує на допомогу партнерів, а й працює над виробництвом власного озброєння.
“Ми особисто в Україні чекаємо на підтримку партнерів, але й розраховуємо на свої сили і тому займаємося відповідним виробництвом. Про деталі не готовий говорити, щоб не готувати нашого сусіда”, – сказав Зеленський.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости