Темы дня:

Зеленський: На безпеку виділять трильйон гривень

Зеленський: На безпеку виділять трильйон гривень

Президент назвав пріоритети військового бюджету України на наступний рік. Головне – безпека й оборона.

У проекті держбюджету на 2023 рік буде передбачено понад трильйон гривень на сектор безпеки й оборони, а також індексацію пенсій. Про це повідомив президент Володимир Зеленський після наради з головою уряду, міністром фінансів і профільним заступником голови свого Офісу.
“Це буде пріоритетом номер один”, – наголосив глава держави.
Другим важливим пунктом є забезпечення соціальних зобов’язань у повному обсязі.
“Зокрема, хочу, щоб мене почули українські пенсіонери: уряду поставлено завдання наступного року, як і цього року, забезпечити індексацію пенсій для всіх наших пенсіонерів”, – сказав Зеленський.
Третім пунктом проекту держбюджету на 2023 рік президент назвав максимальне скорочення всіх некритичних видатків держави для того, щоб пройти складний час і забезпечити фінансову і соціальну стабільність.
“Усе, що не допомагає обороні, – не допомагає економічному розвитку країни, соціальному і культурному забезпеченню наших людей. Уряд має надати програму скорочення витрат на державні підприємства, на апарат, на інституції, які не відповідають потребам цього особливого часу. Чекаю від чиновників пропозицій”, – сказав він.
Крім того, у проекті держбюджету на 2023 рік мають бути передбачені рішення щодо активізації економічних відносин у країні.
“Програма кредитування 5–7–9% зберігається. Будуть також діяти інші програми і рішення, які мають допомогти бізнесу працювати, зберігати робочі місця, залучати нових працівників”, – зазначив Зеленський.
“І п’яте. Буде створено спеціальний фонд відновлення, який наповнюватиметься, зокрема, із конфіскованих російських активів”, – додав він.
Раніше у Мінфіні попередили, що бюджет на 2023 рік буде надзвичайно жорстким.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости