Темы дня:

Зеленський: Голод більше не повинен бути зброєю

Президент України наголосив, що продовольча безпека є одним із ключових елементів глобальної стабільності.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до народу України приділив особливу увагу продовольчій безпеці та наголосив, що ніколи більше голод не повинен використовуватись як зброя.
“Сьогодні ми провели перший Міжнародний саміт з продовольчої безпеки. Провели у Києві разом із нашими партнерами. І свідомо – саме у ці дні, коли ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Українці пройшли через геноцид. І сьогодні ми робимо все можливе і неможливе, щоб зупинити нову геноцидну політику Росії. Нову, але таку схожу на ту, яка вбила мільйони людей у ​​ХХ столітті. І ми не просто відбиваємось від злості. Ми крок за кроком створюємо систему, яка зупинить агресію, демонтує її наслідки та гарантує довгострокову безпеку – безпеку України, усієї Європи та світу”, – зазначив Зеленський у зверненні.
Президент наголосив, що продовольча безпека є одним із ключових елементів глобальної стабільності.
“Це те, в чому лідерська роль України проявляється найбільш очевидно. Завдяки нашій експортній зерновій ініціативі за трьома чорноморськими портами ми відправили на світовий ринок близько 12 мільйонів тонн продовольства. 40 країн світу. З цього обсягу понад 2,5 млн. тонн – країнам, у яких не просто дефіцит продовольства, а жорстка криза. У рамках Продовольчої програми ООН ми допомогли країнам, де люди буквально голодують або на межі голоду. Це, зокрема, Ефіопія, Ємен. Також ми допомогли Сомалі та Афганістану. І це лише початок” , – сказав Зеленський.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: