Темы дня:

Збільшення армії не допоможе РФ перемогти – розвідка

Збільшення армії не допоможе РФ перемогти – розвідка

Наразі проти України воюють близько 160 тисяч російських військових без урахування Росгвардії, Кремль планує збільшити угруповання на 90 тисяч, вважають у ГУР.

Рішення президента РФ Володимира Путіна збільшити чисельність армії не допоможе окупантам у війні з Україною, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону у суботу, 27 серпня.

За його словами, таким рішенням РФ намагається вирішити кілька питань.

Перше – швидко збільшити кількість військовослужбовців. “Але за нашими оцінками, це відбудеться насамперед шляхом збільшення чисельності військовозобов’язаних”, – наголосив Скібіцький.

Друге – якщо вони збільшать кількість строковиків, то це дозволить розширити вербувальну базу для укладання контрактів.

Третє – Росія демонструє західним країнам готовність до можливого збройного конфлікту. “Оскільки мільйон військовослужбовців в армії – це досить така потужна цифра, про яку говорять Путін та його оточення”, – пояснив Скібіцький.

За даними розвідки, зараз проти України воює 160 тисяч російських військових. “І це я не враховую Росгвардію, яка також бере участь у бойових діях і забезпечує окупаційний режим на захоплених територіях”, – зазначив він.

У ГУР вважають, що угруповання військ РФ планують збільшити ще на 90 тисяч людей.

“Час спливає. Бліцкригу вони не отримали. Моральний стан їхніх військових, які зараз ведуть бойові дії, добровольців вступити до лав ЗС РФ дедалі менше охочих. Крім того, пішла паніка і серед місцевого населення великих міст, бо ніхто не хоче просто так йти служити, а тим більше йти на війну”, – підсумував Скібіцький.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости