Темы дня:

Західну техніку ремонтують в Україні – Резніков

Західну техніку ремонтують в Україні – Резніков

Українські промисловці виготовили одну з деталей для американської САУ М109, яка була кращою, ніж оригінал, запевнив міністр.

Міністроборони ОлексійРезніков розповів, що в Україні існує три лінії обслуговування і ремонту військової техніки. Також на українському ринку виготовляються запчастини для західних зразківтехніки. Про це він заявив в інтерв’ю журналісту Андрію Цаплієнку в ефірі телемарафону.

“У нас є три лінії обслуговування і ремонту (техніки, – ред.). Дрібний простий ремонт поточний прямо на полі бою, де наші екіпажі навчені знають як це зробити. Наша задача – забезпечити їх запчастинами. Деякі запчастини ми вже навіть виготовляємо на українському ринку для західної техніки, наші підприємства, і не тільки державні, а й приватні, фантастично навчилися робити деякі речі”, – зазначив міністр.

Резніков розповів, що особисто тримав в руках одну з деталей для американської САУ М109, яку виготовили українські промисловці. За його словами, вона була кращою, ніж оригінал.

“Друга лінія ремонту – більш складний, але який можливо робити на українських підприємствах не зовсім далеко від лінії фронту в тих містах, де є індустріальні можливості”, – додавглава Міноборони.

Він повідомив, що українські техніки навчилися робити ремонт і середнього рівня складності. Однакдля цього теж потрібні запчастини, креслення. Щодо цього питання постійно ведуться перемовини про дозволи, ліцензії тощо.

“Третій – складний ремонт, ми змушені відправляти за кордон. Для цього збудовано декілька хабів в країнах-партнерах. Наприклад, по Leopard ми підписали меморандум на останньому Рамштайні разом з міністром оборони Німеччини і Міністром оборони Польщі”, – розповів Резніков.

Йдеться про створення хабу в Польщі для ремонту танків Leopard 2.

“Я думаю, скоріше за все, там будуть і Leopard 1 теж ремонтуватися”, – припустив міністр.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: