Темы дня:

Захід озброїв Україну на $100 млрд – Генштаб РФ

Захід озброїв Україну на $100 млрд – Генштаб РФ

У постачаннях озброєнь найбільш значний внесок роблять США, Велика Британія, Польща та Румунія, вважає Валерій Герасимов.

Росія оцінює у 100 млрд доларів розмір військової допомоги, яку отримала Україна від країн Заходу. Про це сказав начальник Генштабу збройних сил РФ Валерій Герасимов у четвер, 22 грудня.
“На сьогодні США та їхні союзники послідовно нарощують обсяги військової допомоги Києву для надання конфлікту затяжного характеру. Сукупна закордонна фінансова допомога Україні склала майже 100 млрд доларів”, – сказав Герасимов на брифінгу перед військовими аташе іноземних держав.
За його словами, у постачаннях озброєнь найбільш значний внесок роблять США, Велика Британія, Польща та Румунія.
“Усього з початку “спеціальної військової операції” (так у РФ називають агресивну війну проти України), країни Заходу передали Києву чотири літаки, понад 30 гелікоптерів, понад 350 танків, близько 1000 ББМ (бойова броньована машина, – ред.), не менш як 800 бронеавтомобілів, а також до 700 артилерійських систем, 100 одиниць РСЗВ, 130 тис. протитанкових засобів, понад 5300 ПЗРК та не менше 5 тисяч БПЛА різного призначення”, – перерахував Герасимов.
Також він заявив, що поточною метою Росії у війні проти України є “звільнення” так званої “ДНР”, тобто, тимчасово окупованих районів Донецької області.
“Основні зусилля російських військових наразі зосереджені на “звільненні “ДНР”, – сказав він.
На думку Герасимова, решту лінії фронту нібито стабілізовано, а його загальна довжина становить 815 кілометрів.
Нагадаємо, 21 грудня США виділили Україні зброю на $1,85 млрд. Новий пакет військової допомоги вперше включає систему ППО Patriot. Загальна сума американської військової допомоги Україні за президента Байдена досягла $21,9 млрд.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости