Темы дня:

ЗАЕС знову повністю знеструмлена – Енергоатом

ЗАЕС знову повністю знеструмлена – Енергоатом

Пального для роботи дизель-генераторів у режимі повного знеструмлення станції залишається на 15 діб.

У середу, 2 листопада, внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв’язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою. О 23:04 станція перейшла у режим повного знеструмлення. Ввімкнулися усі 20 дизель-генераторів. Про це 3 листопада повідомляє Енергоатом.

Наразі схему живлення власних потреб ЗАЕС оптимізовано, залишено в роботі дев’ять дизель-генераторів. Енергоблоки п’ятий та шостий переводять у холодний стан.

Енергетики повідомляють, що пального для роботи дизель-генераторів у режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб. Почався зворотний відлік часу.

“Через окупацію станції та втручання представників Росатому в її роботу, можливості української сторони щодо підтримки ЗАЕС у режимі безпеки значно обмежені”, – йдеться у повідомленні.

Енергоатом вкотре звернувся до міжнародної спільноти із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар всіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України задля безпеки всього світу.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости