Темы дня:

За добу відбито майже 40 атак ворога – Генштаб

За добу відбито майже 40 атак ворога – Генштаб

Росіяни продовжують наступати на трьох напрямках, незважаючи на значні втрати, а також завдають ударів по цивільних об’єктах.

Армія РФ зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 26 квітня.

Минулої доби ЗСУ відбили 39 атак противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська зберігають присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей, ведуть обстріли міст та сіл Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник застосовував артилерію та міномети для обстрілів мирних населених пунктів.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують наступати, тривають важкі бої за Бахмут. Протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Богданівки, Хромового та Кліщіївки на Донеччині.

На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії неподалік Сєверного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів, що знаходяться неподалік лінії зіткнення.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили численні атаки противника в районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку російська армія наступальних дій не проводила, здійснила обстріли населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують оборонятися. За добу обстріляли понад 40 міст і сіл, в тому числі Кизомис на Херсонщині авіаційними бомбами.

Загалом минулої доби противник завдав трьох ракетних ударів, в тому числі по центру Куп’янська в Харківської області, та 13 авіаційних ударів. Крім того, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та критичній інфраструктурі населених пунктів.

“Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою”, – наголосили в Генштабі.

Українська авіація за добу 25 квітня завдала шести ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу. Збито два ворожих розвідувальних БПЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили зенітно-ракетний комплекс, чотири райони зосередження особового складу та радіолокаційну станцію ворога.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости