Темы дня:

З полону звільнені 108 українок

З полону звільнені 108 українок

Це був перший цілком жіночий обмін, повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Сьогодні, 17 жовтня, з російського полону повернулося більш як сто українських жінок. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.
“Черговий масштабний обмін полоненими вдалося провести сьогодні. Особливо емоційний і справді особливий – ми звільнили з полону 108 жінок. Це був перший абсолютно жіночий обмін. У полоні перебували мами й дочки, на які дуже чекали рідні”, – повідомив Єрмак.
Повідомляється, що 37 евакуйованих – з Азовсталі, 11 офіцерів, 85 – рядових і сержантів. З них – 35 захисниць із ЗСУ, 32 – ВМС, 12 – ТрО, 8 – НГУ, включаючи двох з Азова, 5 – ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних.
“Серед звільнених були дівчата, незаконно ув’язнені в ОРДЛО, які потрапили у полон ще до широкомасштабного вторгнення. Люди сиділи з 2019 року у псевдореспубліках за “надміру проукраїнську позицію”, що виражалася у перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані “шпіонаж” та “тероризм”, – зазначає керівник ОПУ.
Андрій Єрмак також повідомив про складнощі обміну полоненими.
“Це справді був нервовий обмін. Занадто багато деталей та моментів, які могли вплинути на процес, змінити його перебіг. Під час обмінів завжди багато ризиків, які варто прораховувати з моменту підготовки і під час самого процесу. Права на помилку немає. Є завдання президента повернути всіх, і від чітких дій команди залежить, щоб наші люди були вдома. Я був упевнений у результаті, тому що наш алгоритм дій добре прорахований, і обміном займається найкраща команда”, – додав Єрмак.
Повідомляється, що звільнені дівчата і жінки проходитимуть медичний огляд і реабілітацію.
“Дякую за чудову роботу Координаційному штабу поводження з військовополоненими і всім причетним. Україна не залишить нікого. Тому що українці – це найвища цінність держави”, – наголосив Єрмак.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости