Темы дня:

ЮНЕСКО визнала історичний центр Одеси всесвітньою спадщиною

ЮНЕСКО визнала історичний центр Одеси всесвітньою спадщиною

За оцінкою міжнародної організації, забудова зараз перебуває під загрозою.

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у середу, 25 січня, визнала історичний центр українського міста Одеса об’єктом всесвітньої спадщини, який наразі перебуває під загрозою. Про це пише Reuters.

У агентстві висловили надію, що присвоєний експертною групою міжнародної організації статус допоможе захистити культурну спадщину центральної частини Одеси, яка перебуває під загрозою внаслідок вторгнення російських окупантів на територію України.

Там також сподіваються, що це дозволить населеному пункту отримати доступ до фінансової і технічної підтримки світу.

Інформацію про внесення центру Одеси до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО підтвердив і міський голова Генадій Труханов у Facebook. Він зазначив, що на процес щодо присвоєння забудові цього статусу пішло понад десять років.

“Одеса отримує високий статус у той час, коли наша країна дає жорстку відсіч російським окупантам та бореться за незалежність та недоторканість кордонів. Попри війну, попри спроби росіян завадити включенню Одеси до Основного списку, справедливість все одно виявилася найсильнішою. І ми вкотре доводимо, що Одеса – це українське місто, а ще – душа Європи. Що й відображено в її унікальній спадщині, яку створювали європейці. І тепер ця спадщина – під надійним захистом”, – наголосив Труханов.

Мер подякував за значну підтримку ЮНЕСКО, лідерам і урядам держав Європи. За його словами, після цього рішення з боку міжнародної організації, Одеса прямуватиме до нового рівня розвитку і додаткових можливостей.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: