Темы дня:

Євросоюз офіційно назвав нового посла в Україні

Євросоюз офіційно назвав нового посла в Україні

Катаріна Матернова зараз обіймає посаду заступника гендиректора Єврокомісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення.

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель оголосив про призначення 40 голів делегацій та одного повіреного у справах ЄС. Серед них і посол в Україні Катарина Матернова. Про це повідомляє Європейська служба зовнішніх справ у четвер, 20 квітня.

“Офіційно 40 голів делегацій буде призначено після отримання офіційного схвалення від відповідних країн, що приймають”, – йдеться в повідомленні.
Вказано, що Катаріна Матернова наразі є заступником генерального директора у Генеральному директораті з питань сусідства та переговорів щодо розширення Єврокомісії. Вона має досвід спілкування з українською владою. Раніше вона обіймала посаду старшого радника та менеджера Світового банку з питань віце-президентства у Європі та Центральній Азії.
Нагадаємо, МЗС України відкликало посла в БілорусіІгоря Кизима до Києва для консультацій. Це сталося на тлі зустрічі правителя Білорусі Олександра Лукашенка з ватажком так званої ДНР Денисом Пушиліним.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости