Темы дня:

Єврокомісія перерахувала Україні 3 млрд євро

Єврокомісія перерахувала Україні 3 млрд євро

Загальний обсяг фінансової та військової допомоги країн Євросоюзу українському народу за підсумками 2023 року досягне 49 млрд євро.

Єврокомісія перерахувала Україні перший транш у розмірі 3 млрд євро з пакета макрофінансової допомоги 18 млрд євро. Про це повідомляє сайт ЄК у вівторок, 17 січня.
“Підтримка України у задоволенні її потреб у фінансуванні перед лицем російської агресії є вкрай важливим і терміновим завданням. Сьогоднішня виплата перших 3 млрд євро з макрофінансової підтримки у розмірі до 18 млрд євро, погодженої у грудні, показує, що Комісія діє з максимальною швидкістю і рішучістю”, – заявила президент ЄС Урсула фон дер Ляєн.
Кредитні кошти виділяються на пільгових умовах строком на 35 років із виплатами починаючи з 2033 року. При цьому на знак солідарності ЄС також запропонував покрити витрати України за відсотковими ставками за рахунок додаткових платежів держав-членів у бюджет ЄС.
“Майбутні виплати Україні у розмірі 1,5 млрд євро на місяць триватимуть із березня і залежатимуть від задовільного прогресу у виконанні узгоджених умов, а також постійного дотримання вимог до звітності”, – йдеться у повідомленні.
Зазначено, що загальний обсяг фінансової та військової допомоги країн Євросоюзу українському народу за підсумками 2023 року досягне 49 млрд євро з початку війни, розгорнутої Росією.
Раніше МВФ спрогнозував, що у 2023 році Україні може знадобитися до 57 млрд доларів зовнішнього фінансування.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: