Темы дня:

ЄС схвалив санкції для Ірану за постачання РФ дронів

ЄС схвалив санкції для Ірану за постачання РФ дронів

Санкції вводяться щодо компанії-виробника дронів-камікадзе і військового командування Ірану.

Посли країн – членів Євросоюзу у середу, 19 жовтня, схвалили санкції для Ірану за допомогу Росії у війні проти України.
Як повідомив європейський дипломат, рішення було затверджено “за 15 хвилин до нашої розмови” та буде затверджено письмовою процедурою з подальшою публікацією у четвер.
“Санкції були схвалені стосовно трьох осіб і компанії – виробника дронів”, – сказав він.
Так санкції вводяться щодо компанії Шахед Авіейшен Індастриз, яка відповідальна за проектування та розробку іранського безпілотника Шахед.
“Секретна серія дронів була поставлена ​​Російській Федерації та використовується в агресивній війні проти України. Отже, Шахед Авіейшен Індастриз відповідає за підтримку уряду Російської Федерації, винної за анексію Криму і дестабілізацію в Україні”, – йдеться у документі.
Також до санкційного списку включені начальник штабу Збройних сил Ірану генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері, командувач Аерокосмічного корпусу гвардії ісламської революції Саєд Агаджані, і Ходжатола Гореїші, який відповідає за логістику в іранському міністерстві оборони.
Нагадаємо, раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що країни Євросоюзу збирають докази застосування Росією дронів іранського виробництва у війні з Україною та будуть готові реагувати.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости