Темы дня:

Японія вслід за США обмежує експорт технологій для напівпровідників

Японія вслід за США обмежує експорт технологій для напівпровідників

Японія планує запровадити обмеження на експорт 23 видів обладнання для виробництва напівпровідників після аналогічних обмежень з боку США проти Китаю.

Про це пише Financial Times.

Цей крок Японії є виконанням своєї частини тристоронньої угоди зі США та Нідерландами, яка значно обмежить можливості Китаю імпортувати обладнання, що використовується для виробництва найсучасніших видів напівпровідників.

Міністр торгівлі Японії Ясутоші Нісімура заявив, що контроль охоплюватиме шість категорій обладнання, яке використовується у виробництві мікросхем, включно з найбільш спеціалізованими сферами.

“Ми не маємо на увазі одну конкретну країну, вживаючи ці заходи”, – зазначив Нісімура.

За словами японських урядовців, обсяг обмежень є більшим, ніж ті, що були запроваджені минулого року Штатами. Експортери обладнання повинні будуть отримувати ліцензії на всі регіони експорту, що дасть міністерству можливість контролювати продаж обладнання третім країнам, які теоретично можуть виробляти високотехнологічні чіпи для військового використання.

“Розширюючи регіони, на які поширюватимуться ці заходи, ми хотіли врахувати ширший спектр ризиків, пов’язаних з передовими напівпровідниковими технологіями”, – сказав один зі співрозмовників агентства. “Китай – не єдиний ризик”.

Обмеження, які набудуть чинності в липні, торкнуться ширшого кола компаній, ніж очікувалося раніше: крім обговорюваних раніше Tokyo Electron і Nikon ліцензії потребуватимуть приблизно 10 компаній.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: