Темы дня:

Яку плиту підібрати для своєї оселі

Від вибору плити залежить функціональність та облаштування вашої кухні. Наприклад, якщо ви обираєте варильну поверхню, можливості для готування різноманітних страв знижуються, адже вона не має духовки. Придбати плиту можна повністю електричну, газову або змішаного типу. Важливо розуміти, що від наявності джерел енергії залежить різновид плити, який ви оберете. Розглянемо плюси та мінуси, які допоможуть вам ухвалити рішення.

Тип постачання енергії

Якщо ви живете в новобудові, скоріш за все, проєкт передбачає встановлення техніки із живленням від електрики. У старих будинках можна обрати різні варіанти, але простішим рішенням будуть кухонні плити з газом. Його постачання у квартири було передбачене на етапі проєктування. 

Електричні моделі 

Цей тип створений зі спеціальними спіралями нагрівання. Під ними розташовані чавунні плати. Процес роботи такої плити полягає у випромінюванні тепла на плоскій конфорці. Переваги такої побутової техніки: 

  • Безпечність. Немає ризику витоку газу. У випадку ввімкнення світла після відключення робот не триватиме. Тобто, навіть якщо вас не буде вдома, а на плиті залишалася їжа, вона не може згоріти. Деякі нові моделі обладнані захистом для дітей — вони дуже швидко холонуть, запобігаючи опікам. 
  • Рівномірність нагріву та зрозуміле регулювання режимів. 
  • Наявність таймерів. 

Головний недолік електроплити — неможливість працювати без струму, що особливо незручно в умовах планових та аварійних відключень. Також є дуже високий рівень споживання струму. Такий пристрій можна встановити лише в оселі з гарною проводкою. Третій недолік — потреба в особливому посуді для готування з ідеально рівним дном. Мити цю техніку можна лише спеціально призначеними засобами. 

Газові плити

Принцип роботи моделей — подача газу в конфорку. Змішуючись із повітрям, він спалахує. Підключення плити відбувається за допомогою шлангу в точці, яка перебуває не менш ніж на 4 м від газової магістралі. Труби завжди обладнані спеціальним краном для перекриття газу. Найновіші моделі мають функцію електрозапалу, що дає змогу ввімкнути їх без використання сірників. Переваги газових плит:

  • Цінова політика приємніша за інші варіанти.
  • В умовах вимкнення електроенергії цей пристрій дає змогу безперебійно готувати їжу, напої, гріти воду для купання в душі чи ванній. Також він забезпечує мінімальне освітлення та тепло на кухні. Плити з електрозапалом можна буде ввімкнути за допомогою сірника.
  • Швидке приготування.
  • Немає потреби в специфічному посуді.

Головний недолік плити — вищи ризики під час експлуатації. До того ж за використання балонів ціна на газ буде значно вищою. Для цієї техніки важливо придбати витяжку та часто провітрювати приміщення. Очищення допускається будь-якими засобами, але від газу може утворюватися кіптява, від якої плиту треба часто мити. 




Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости