Темы дня:

Який обігрівач купити для зими

Який обігрівач купити для зими

Створення затишку в оселі взимку завжди було актуальним в наших широтах, проте цьогоріч українцям доводиться ще ретельніше готуватися до холодів. Коли немає змоги розраховувати на традиційне газове опалення для дійсно комфортної температури, варто підключати альтернативні рішення. До прикладу, якісний обігрівач додасть тепла вашому дому та буде хорошим вкладенням на роки.

Цей сезон відзначився шаленим попитом на подібні пристрої, проте торгові мережі готові, товару вистачить всім, а головне завдання — вдало вибрати модель. Асортимент з одного боку тішить, а з іншого — трохи спантеличує. Тому пропонуємо розібратися в цьому різноманітті разом.

Основні види обігрівачів — переваги та недоліки

На ринку представлені наступні типи обладнання для обігріву приміщень:

  • Тепловентилятори або, як кажуть в народі, «дуйчики» — найпростіший варіант обігрівача. Такі моделі недорогі, компактні, а нагрів відбувається досить швидко. Проте прилад шумний, здатний висушувати повітря, а після вимкнення кімната одразу охолоджується. При обмеженому бюджеті можна розглядати, але варто враховувати, що тепловентилятор не призначений для безперервного використання та не зможе обігріти великі приміщення.
  • Керамічні обігрівачі — відносна новинка на ринку, яка може вас зацікавити. Прилад має вигляд тонкої прямокутної керамічної плити. Приміщення нагрівається не надто інтенсивно, але рівномірно та ефективно, керамічні обігрівачі не шумні, в деяких моделях можна регулювати нагрів лицьової частини, щоб попередити ризик опіків, наприклад дітьми. До речі, такі прилади повністю екологічні, а їх стильний дизайн може вдало доповнити ваш інтер’єр.
  • Електричні конвектори — теж досить популярне рішення, яке приваблює доступною вартістю, відносною безшумністю, наявністю термостата для підтримання заданої температури. Серед недоліків — необхідність встановлення суто в одному приміщенні, нагріте повітря піднімається вгору, тому присутній нерівномірний обігрів, а також висока енергозатратність, яка цьогоріч може виявитися гострою проблемою.
  • Масляні — такі обігрівачі вам також знайомі, виглядають вони як мобільні радіатори. Більшість моделей мають коліщатка, тому їх зручно переміщати, температуру можна контролювати, прилад нешумний та невибагливий в догляді. До недоліків можна віднести повільний обігрів приміщення та габаритність обладнання. Також важливо обирати моделі від надійних виробників, тому що відомі випадки з протіканням масла та невеликим терміном служби обладнання.

Що ще врахувати при виборі обігрівача

Обов’язково беріть до уваги площу, яку вам потрібно обігріти, залежно від цього обирайте потужність моделі. Але враховуйте, що цього сезону не варто перевантажувати мережу. Наприклад, потужність вище 2 кВт може негативно вплинути на стабільність електромережі. Важливими критеріями також є невисока шумність, рівномірність обігріву та економічність приладу. Вдалої вам покупки та теплої зими.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости