Темы дня:

Як оформити столову зону на кухні

Як оформити столову зону на кухні

Одне з важливих місць у домі – там, де ми обідаємо, спілкуємося з сім’єю та друзями – кухня. Саме тому потрібно особливо оформити їдальню зону, так, щоб вона була на рівних разом із «робочою» частиною приміщення. Дізнаємося, як організувати простір, підібрати сучасний обідній стілець й стіл, підібрати освітлення та аксесуари.

Підлога

Звісно, вона може бути точно такою ж, як на всій кухні, але якщо ви хочете домогтися більшого, спробуйте інше підлогове покриття. Крім того, коли місце приготування їжі трохи вимогливе до витривалості, матеріалів. Тут можливо використовувати не тільки звичну плитку, а й ламінат, навіть килимове покриття. Якщо вирішили постелити килим, врахуйте, що його форма має відповідати стільниці столу.

Меблювання

Бажано, щоб воно продовжувало загальну інтер’єрну лінію, дозволяється злегка змінити стилістику, але не переводячи її в радикальну площину. Центральну композицію їдальні відіграє стіл, саме тому необхідно підібрати особливу модель, з ошатною стільницею, адже більшість модних дизайнів не передбачає покриття скатертиною. Сучасний обідній стілець представлений зараз великою різноманітністю форм та дизайнів. Витонченості додасть стільчик із високою спинкою на тонких ніжках, для комфорту пропонується крісло – м’яке, з підлокітниками, практично таке, яке спокійно впишеться у вітальню.

Стеля

Зазвичай, якщо простір столової злита з кухнею, його не чіпають. Але для надання особливого характеру люблять залучати багет, елементи ліпнини, навіть мозаїку. У такому разі тоді краще частково нею краще зачепити ще стельову ділянку над робочою зоною, проте злегка, немов променями сонця, що пробиваються крізь вікно.

Освітлення

Саме грамотний підбір світла зробить зону їдальні особливою, виділить її на тлі кухні, додасть затишку. Можна використовувати люстру, підвісну конструкцію зі світильниками, вбудовані лампи. Чарівно виглядатиме бічне світло – бра, підлогові світильники на високих підставках або ніжках.

Стіни

Ще один прийом виділити територію, оформити її незалежно від усієї кухні – стінами, котрі відрізнятимуться від інших. Площу, котру займатиме стіл й сучасні обідні стільці, бажано покрити фарбою кольору, який буде акцентувати увагу, –  яскравого, насиченого або просто на тон інтенсивнішого/світлішого. Застовувати інше покриття – штукатурку, шпалери, панно, графіку, скляне полотно із зображенням, елементи ліплення.

Декор

Невеликі дрібниці, що не захаращують простір, будуть в тему. Це може бути ваза для фруктів або квітів, свічники, декоративні полиці різної форми, підставка для пляшок чи скарбничка для корків з-під вина, шампанського. Цікаво виглядатимуть картини, дзеркала і рамки, настінні вазони із рослинами.

Висновок

Як бачимо, якщо ви хочете створити в кухні неймовірну атмосферу, досить виділити і незвично оформити їдальню зону. Для цього потрібно лише продумати оздоблення підлоги, стін, попрацювати над стелею, декором, вибрати відповідні меблі.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости