Темы дня:

Як обрати лікаря для дитини

Як обрати лікаря для дитини

Одним із ключових питань для батьків маленької дитини є вибір лікаря-педіатра, а також супутніх профільних спеціалістів, до яких можна звернутися у випадку необхідності.

Помилка із вибором лікаря часто коштує занадто дорого, платити цю ціну ніхто не бажає.

Сьогодні ми хочемо розібратися, як саме обрати «правильного» лікаря, де його шукати та на що звертати увагу в першу чергу.

Опитування серед батьків показують, що в першу чергу вони прислуховуються до порад близьких та знайомих, такі рекомендації є вирішальним фактором для першого візиту. Ще одним фактором, який впливає на вибір, є можливість і швидкість візиту лікаря додому до маленького пацієнта. Наприклад, ЛОР у Чернівцях може приймати тільки в лікарні під час особистого прийому або як в лікарні, так і приїздити за викликом. Як правило, батьки віддадуть перевагу другому варіанту.

Але що робити, коли рекомендацій зовсім немає, або цей лікар не виправдав ваших очікувань?

У цьому випадку варто відштовхуватись від відгуків тих пацієнтів, яких ви навіть не знаєте. На сьогодні існує безліч ресурсів, які допоможуть знайти того чи іншого спеціаліста у вашому місті. Одним із таких сайті є List: ви просто обираєте місто і необхідну послугу, а система згенерує можливі варіанти.

Обравши варіант, який вам сподобався, варто відвідати лікаря, познайомитись, зрозуміти чи підходить для вас.

На що звертаємо увагу:

  1. Організація

Це правило просто повинно працювати у випадку лікаря. В кабінеті повинен бути порядок і чистота. Всі інструменти, які можуть бути одноразового використання, повинні бути такими.

Хаос може царювати у художника, але не у дитячого лікаря.

  1. Увага до деталей

На першому візиті педіатр повинен «просканувати» життя вашого малюка. Ви повинні чути запитання про харчування дитини, що вона п’є, чи є проблеми зі шлунком, чи є алергія і на що, як часто гуляє на свіжому повітрі, як часто і чим ви прибираєте в квартирі і чим миєте посуд малюка, чим перете речі, яка температура і вологість повітря в квартирі, як ви підтримуєте вологість.

Якщо ви не почули цих запитань – не варто повертатись до такого спеціаліста.

  1. Педіатр повинен бути хорошим діагностом, але не ставити діагноз на припущеннях

Лікар повинен провести поверхневий огляд малюка, послухати серце, дихання, вивчити слизові, шкіру. Але при будь-яких, навіть найменших сумнівах, він призначить додаткові аналізи.

Як правило, це далеко не завжди величезний список зі страшною сумою вкінці. При цьому педіатр повинен розповісти все про аналіз, можливі ризики (якщо такі є) і обґрунтувати його необхідність.

  1. Ніяких направлень в конкретну лабораторію або аптеку

Якщо вас направляють в конкретну лабораторію для здачі аналізів, або в конкретну аптеку за медикаментами, то неважко здогадатися, що комусь це вигідно.

Із цього слідує, існує така можливість, що вам все це і непотрібно. Варто замислитись.

  1. Призначені медикаменти

Якщо так сталося, що вашій малечі призначили лікування, то хороший педіатр призначає не тільки ліки від хвороби, а і додаткову медикаментозну терапію для підтримання імунітету.

Крім того, якщо маленький пацієнт алергік, то педіатр з особливою обережністю призначає медикаменти. Іноді навіть призначає додаткові лабораторні дослідження на виявлення алергії. І це не тільки норма, а і правильна практика!

Це перші п’ять вогників, на які варто звертати увагу. Також пам’ятайте, що з педіатром дитина повинна почувати себе комфортно, якщо будь-який візит супроводжується істерикою, то варто знайти заміну.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости