Темы дня:

Як доглядати за роботом-пилососом

Сучасний робот-пилосос — справжній помічник у вашому будинку. Він готовий працювати день і ніч, залишаючи підлогу бездоганно чистою. Але техніка вимагає зваженого й охайного поводження. Як саме обслуговувати робот-пилосос правильно, розкажемо в матеріалі.

Правильне місце для зарядної станції

Її локація має бути ретельно продуманою. Справа в тому, що зарядна база сильно нагрівається сама по собі. Тому важливо уникати її розташування біля опалювальних приладів, побутової техніки з сильним нагріванням або під прямими сонячними проміннями.

До речі, не забувайте регулярно очищувати зарядну станцію. Справа в тому, що на ній є невеликий інфрачервоний діод, на який орієнтується робот-пилосос, заїжджаючи на зарядку. Якщо індикатор покритий пилом, робот не помітить його.

Перед чищенням зарядної станції потрібно вимкнути її з розетки.

Чистка робота

Регулярному чищенню необхідно піддавати і сам корпус пилососа. Насамперед звернемо увагу на маленьку башту зверху. Це лідар – лазерна система навігації. Вона дозволяє пилососу орієнтуватися в просторі. Розробники сконструювали її таким чином, щоб вона практично не зазнавала осідання пилу. Якщо потрібно прибрати трохи зверху, то зробити це краще сухою ганчіркою.

Сам корпус робота можна протерти вологою серветкою але без застосування спиртовмісних або агресивних засобів.

Чищення контейнера

Слід регулярно виймати контейнер для сміття та звільняти його від будь-яких накопичень. Залежно від обраної моделі пилососа він може розташовуватися збоку корпусу або під кришкою, як бак для води.

Важливо: якщо регулярно не очищати сміттєзбірник, потужність всмоктування падатиме, а якість прибирання стане нижчою.

Чистимо фільтри

Як правило, всередині вбудовані два фільтри — поролоновий та НЕРА. Перший цілком можна випрати, але обов’язково висушити. Вологі фільтри заборонено ставити у корпус пилососа. НЕРА фільтр, якщо він не миється, категорично заборонено піддавати впливу вологи. Його потрібно регулярно міняти, якщо бачите, що гофрована тканина забилася пилом.

Очищення системи вологого прибирання

Якщо пилосос мийний, необхідно доглядати і цю систему. У цьому випадку пластину для миття підлоги та бак для води від’єднуємо. Знімаємо серветку, яка фіксується за допомогою липучки. Її можна добре промити мильним розчином та обов’язково висушити. Мокрі деталі встановлювати назад не можна, якщо ви не плануєте відразу запускати вологе прибирання. В іншому випадку мокра серветка під час тривалого контакту з покриттям підлоги може зіпсувати його. Особливо це стосується ламінату чи паркету.

Порада: для миття підлоги краще наливати тільки відфільтровану або дистильовану воду. Це дозволить уникнути утворення вапняного нальоту всередині.

Очищення щіток

Щітки пилососа, а також ролики, необхідно регулярно очищати від волосся, вовни та ниток. Повірте, навіть якщо вони не видні оку в принципі, їх дуже багато.

Важливо: під час перевертання корпусу пилососу для того, щоб почистити щітки та колеса, намагайтеся не пошкодити лідар. Навіть найменше його зсунення порушує роботу робота.

Заміна аксесуарів

Регулярно через програму необхідно відстежувати стан аксесуарів. Зауважте, що робочий ресурс вказаний приблизно. Все залежить від типу покриття для підлоги, кількості меблів з гострими кутами в будинку, наявності тварин, жінок з довгим волоссям і дітей в приміщенні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости