Темы дня:

Ворог зосередився на п’яти напрямках – Генштаб

Ворог зосередився на п’яти напрямках – Генштаб

Минулої доби на фронті відбулося 53 бойових зіткнення. “Найгарячішими” точками залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 21 травня.

Зазначається, що протягом минулої доби на зазначених ділянках фронту відбулося 53 бойових зіткнення, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах та здійснювати обстріли.

На Куп’янському напрямку російська армія не припиняє спроб покращити тактичне положення, минулої доби вела безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. На Лиманському протягом доби, що минула, ворог наступальних дій не проводив.

На Бахмутському напрямку не припиняються бої за місто Бахмут, також окупанти наступали у бік Білої Гори, успіху не мали.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямках Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, успіху не мав. На Мар’їнському підрозділи сил оборони вкотре відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки. На Запорізькому та Херсонському – продовжують оборонятися.

Загалом протягом доби 20 травня противник завдав семи ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

“Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору”, – наголосили в Генштабі.

Крім того, російські окупанти продовжують переобладнання закладів освіти у тимчасово окупованих населених пунктах України під військові медичні установи.

“Зокрема, загальноосвітню школу в селищі Азов Запорізької області та дошкільний навчальний заклад у селищі Гладківка Херсонської області, загарбники перетворили у польові шпиталі. На лікуванні там перебувають близько 50 окупантів з пораненнями різного ступеню важкості”, – йдеться у зведенні.

Українська авіація за добу завдала десяти ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також знищено чотири ударних та сім розвідувальних БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще одну важливу ціль ворога.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости