Темы дня:

Ворог наступає на чотирьох напрямках – Генштаб

Ворог наступає на чотирьох напрямках – Генштаб

Росіяни протягом доби завдали 24 авіаційних та сім ракетних ударів. Також було здійснено більш як 30 обстрілів із РСЗВ.

Російські агресори наступають на Донбасі з метою покращити своє тактичне становище. Ворог активізував застосування авіації, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у п’ятницю, 27 січня.
“Незважаючи на значні втрати, з метою покращити тактичне становище противник продовжує наступальні дії на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Запорізькому і Херсонському – обороняється”, – йдеться у повідомленні.
Відзначається нарощування активності застосування противником авіації на всіх напрямках. Ворог протягом доби завдав 24 авіаційних та сім ракетних ударів. Також було здійснено більш як 30 обстрілів із РСЗВ. Внаслідок ударів РФ по цивільній інфраструктурі міст Кіндрашівка Харківської області, Часів Яр Донецької області, селища Комишани і Херсона є загиблі й поранені серед мирного населення. Пошкоджено будівлі обласної цивільної цивільної інфекційної лікарні у Херсоні.
На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка без змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів з танків, мінометів та артилерії зазнали райони населених пунктів Сеньківка і Тимоновичі Чернігівської області; Вовфин і Тимофіївка – Сумської; а також більше як 15 населених пунктів на Харківщині, зокрема Ветеринарне, Козача Лопань, Веселе, Вовчанськ, Варварівка, Бударки, Білий Кринич, Милове, Новомлинськ і Дворічна.
На Куп’янському напрямку противник здійснив мінометні й артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічне, Синьківка, Кучорівка, Іванівка, Котлярівка і Берестове Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка і М’ясожарівка у Луганській області.
На Лиманському напрямку під вогонь потрапили Макіївка, Невське і Діброва Луганської області.
На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони більш як 20 населених пунктів. Серед них – Веселе, Білогорівка, Благодатне, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Залізне і Нью-Йорк Донецької області.
На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка.
На Новопавлівському напрямку противник знову обстріляв Богоявленку, Вугледар і Золоту Ниву Донецької області.
На Запорізькому напрямку постраждали, зокрема, Залізне, Іллінка, Черемхівка і Зелене Поле на Донеччині, а також Ольгине, Малинівка, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Кам’янське і Плавні у Запорізькій області. Загалом 20 населених пунктів.
На Херсонському напрямку обстрілу із РСЗВ, ствольної артилерії та мінометів зазнали райони населених пунктів Золота Балка, Гаврилівка, Дудчани, Червоний Маяк, Монастирське, Томарине, Бургунка, Тягинка, Станіслав і Херсон.
Зі свого боку авіація Сил оборони завдала сім ударів по районах зосередження ворога, а також удар по позиціях зенітних ракетних комплексів. Протягом поточної доби підрозділи зенітних ракетних військ збили російський Су-25 та вертоліт Мі-8.
Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони уразили два райони зосередження живої сили загарбників.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости