Темы дня:

Ворог намагався прорватися на Харківщині – Генштаб

Ворог намагався прорватися на Харківщині – Генштаб

Окупанти безуспішно спробували прорвати оборону українських військ у напрямку Козача Лопань – Уди.

З початку цієї доби російські загарбники спробували прорвати оборону ЗСУ у Харківській області і здійснили кілька штурмів на інших напрямках. Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні у понеділок, 15 серпня.
Зокрема, на Харківському напрямку ворог безуспішно спробував прорвати оборону українських військ у напрямку Козача Лопань – Уди.
“Українські воїни жорстко зустріли загарбників і відкинули назад”, – йдеться в повідомленні.
Також на Харківському напрямку загарбники з метою недопущення створення Силами оборони сприятливих умов для переходу в наступ продовжують знищувати військові і цивільні об’єкти з усіх наявних засобів вогневого ураження. З танків, ствольної та реактивної артилерії ворог обстріляв райони населених пунктів Слобожанське, П’ятихатки, Ртищівка, Одноробівка, Соснівка, Слатине, Світличне, Шевелівка, Нове, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Руські Тишки, Коробочкине й Протопопівка.
Противник задіяв авіацію для ударів біля Верхнього Салтова, Соснівки і Ртищівки.
На Слов’янському напрямку противник концентрованим вогнем артилерії безуспішно намагався відтіснити українських захисників у районах Грушувахи, Краснопілля, Асіївки й Мазанівки. Потім штурмовими діями намагався покращити тактичне становище на напрямку Довгеньке–Мазанівка, успіху не досяг, відійшов.
На Краматорському напрямку загарбники вели обстріл біля Спірного, Івано-Даріївки й Райгородка. Ворожа авіація діяла неподалік Спірного й Пришиба.
Наступальними і штурмовими діями ворог намагався просунутися в напрямках Івано-Даріївки, Виїмки й Веселого. Зазнав цілковитої невдачі і хаотично відійшов на раніше зайняті позиції.
На Бахмутському напрямку росіяни здійснювали атаки в районах населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Весела Долина, Васюківка, Бахмутське, Соледар, Шуми, Північне, Білогорівка, Яківлівка, Федорівка, Зайцеве і Вершина, намагалися створити сприятливі умови для подальшого наступу на окремих ділянках.
Завдали авіаударів поблизу Соледара і Яківлівки. Здійснили спробу штурмових дій з району Вуглегірської ТЕС у напрямку населеного пункту Вершина. Зазнали втрат і відійшли.
На Авдіївському напрямку противник вів обстріл районів Красногорівки, Пісків, Опитного, Водяного й Мар’їнки. Також ворог завдав авіаційних ударів біля Нью-Йорка, Водяного й Новобахмутівки.
Окупанти безуспішно намагалися покращити тактичне становище в напрямку Старомихайлівки й Невельського.
На Новопавлівському і Запорізькому напрямках загарбники обстрілювали з танків, ствольної артилерії та РСЗВ райони населених пунктів по лінії зіткнення. Задіяли авіацію для ударів неподалік Новомихайлівки, Єлизаветівки, Щербаків і Чарівного.
Ворог спробував наступати на напрямках Славне–Новомихайлівка, Солодке–Водяне, Солодке–Володимирівка, Єгорівка–Павлівка. Отримав жорстку відсіч, зазнав втрат і відкотив назад.
На Південнобузькому напрямку росіяни вели обстріли з танків і артилерії різних типів по лінії зіткнення та в глибині оборони з метою недопущення перегрупування наших підрозділів і створення ними сприятливих умов для проведення контрнаступу.
Окупанти завдали авіаційних ударів недалеко від Андріївки, Мирного, Благодатного й Лозового.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости