Темы дня:

Ворог атакує на п’яти напрямках – Генштаб

Ворог атакує на п’яти напрямках – Генштаб

Авіація Сил оборони України завдала 24 удари по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів, а також по їхніх зенітних ракетних комплексах.

Російські загарбники атакували позиції української армії одразу на п’яти напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в середу, 8 лютого.
“Противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках”, – йдеться в повідомленні.
Протягом доби росіяни завдали одного ракетного удару по цивільній інфраструктурі Слов’янська на Донеччині та 37 авіаційних ударів. Крім того, ворог здійснив більш як 40 обстрілів із РСЗВ, зокрема обстріляв цивільну інфраструктуру Берислава і Комишанів Херсонської області.
На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках без змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Обстрілу зазнали райони більш як 30 населених пунктів, зокрема Заруцьке, Вовківка, Сохани, Павлівка, Юнаківка, Садки і Миропілля Сумської області, а також Уди, Красна Зоря, Красне, Липці, Стариця, Верхня Писарівка, Амбарне, Фіголовка, Дворічна і Західне на Харківщині. Ворог завдав авіаударів неподалік Козачої Лопані й Олійникового Харківської області.
На Куп’янському і Лиманському напрямках під вогневий вплив потрапили райони більш ніж 15 населених пунктів. Серед них – Куп’янськ, Курилівка, Кислівка, Табаївка і Берестове Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва і Білогорівка у Луганській області.
На Бахмутському напрямку обстрілу зазнали Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Богданівка, Іванівське, Миколаївка, Кліщіївка, Озарянівка, Олександро-Шультине і Веселе Донецької області. Загалом – більш як 20 населених пунктів. Ворог завдав авіаударів поблизу Іванівського.
На Авдіївському і Новопавлівському напрямках під обстріли потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива і Нескучне Донецької області. Авіаційні удари окупантів фіксувалися неподалік Авдіївки і Мар’їнки.
На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали Времівка і Новопіль Донецької області, а також Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Щербаки і Кам’янське у Запорізькій області.
На Херсонському напрямку від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Зміївка, Берислав, Шляхове, Львів, Тягинка, Антонівка, Янтарне, Берегове, Велетенське і Херсон.
Зі свого боку авіація Сил оборони України минулої доби завдала 21 удар по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів та три удари по позиціях зенітних ракетних комплексів. Артилеристи і ракетники уразили два пункти управління ворога, два райони зосередження живої сили, склад боєприпасів і склад паливно-мастильних матеріалів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: