Темы дня:

Ворог атакував на Запорізькому напрямку – Генштаб

Ворог атакував на Запорізькому напрямку – Генштаб

З початку доби на Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 15 населених пунктів.

Російські агресори зробили спроби наступу у низці напрямків. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у середу, 18 січня.
Протягом цієї доби противник завдав 22 авіаційних ударів і зробив понад 50 обстрілів з РСЗВ.
Основні зусилля ворога були зосереджені на наступі на Бахмутському напрямку. Також велися безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку.
Крім того, росіяни намагалися покращити тактичне становище на лиманському напрямі.
На Запорізькому напрямку проводилися безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхів та Гуляйполе. На Куп’янському, Новопавлівському та Херсонському напрямках ворог обороняється”, – йдеться у повідомленні.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено.
Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Рівне та Новодмитрівка Сумської області, Бударки, Землянки, Гатище, Вовчанськ, Тернова, Чавунівка, Новомлинськ та Дворічна у Харківській області
На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони Петропавлівки, Кислівки, Іванівки, Крохмального, Сінківки, Берестового та Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.
На Лиманському напрямку під вогонь потрапили Дружелюбівка у Харківській області та Новоєгорівка, Невське, Краснопопівка та Діброва Луганської області.
На Бахмутському напрямку було обстріляно райони 13 населених пунктів. Серед них – Верхньокам’яне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка та Дружба Донецької області.
На Авдіївському напрямку обстріляно Авдіївку, Водяне, Невельське, Георгіївку, Мар’їнку та Новомихайлівку в Донецькій області.
На Новопавлівському напрямку під вогонь ворога потрапили Велика Новосілка, Золота Нива та Вугледар на Донеччині.
На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема, Времівка та Новополь у Донецькій області та Оріхів, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Степове, Кам’янське та Плавні Запорізької області.
На Херсонському напрямку під обстріли з РСЗВ та ствольної артилерії, зокрема, потрапили райони населених пунктів Антонівка, Берегове, Веселе, Федорівка, Львів та Херсон. Вкотре постраждали мирні жителі.
Авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та три – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Крім того, наші захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та експериментальний російський розвідувальний БПЛА Мерлін-ВР.
Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили один пункт управління, один район зосередження живої сили окупантів та одну станцію радіоелектронної боротьби.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости