Темы дня:

Ворог атакував греблю на Харківщині – Генштаб

Ворог атакував греблю на Харківщині – Генштаб

З початку цієї доби противник завдав сім ракетних та 20 авіаційних ударів по території України.

Російські агресори намагалися зруйнувати дамбу Печенізького водосховища на Харківщині. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 20 вересня.

Так, за поточну добу російські окупанти завдали сім ракетних та 20 авіаційних ударів, здійснили понад 15 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.
Внаслідок терористичних дій російських військ за цю добу постраждала інфраструктура понад 20 населених пунктів, серед них Слов’янська, Сіверська, Соледара, Бахмута, Вугледара, Степового, Нікополя та Очакова.
У населеному пункті Печеніги окупанти намагалися зруйнувати дамбу Печенізького водосховища на річці Сіверський Донець, але успіху не мали.
На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін.
На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів та різнокаліберної артилерії:
на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Михайлове і Гута Студенецька Чернігівської області та Нововасилівка і Рясне Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Козача Лопань, Стрілеча, Глибоке, Дергачі, Фиголівка, Дворічна, Шевченкове, Куп’янськ а Кам’янка;
  • на Краматорському напрямку – Ярова, Пришиб, Донецьке, Серебрянка, Щурове, Райгородок, Озерне, Крива Лука, Миколаївка, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Роздолівка, Олександрівка та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Майорськ та Нью-Йорк;
  • на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське;
  • на Запорізькому напрямку – Новосілка, Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Вугледар, Новомайорське, Залізничне, Гуляйполе, Малинівка, Червоне, Дорожнянка, Малі Щербаки, Мала Токмачка та Кам’янське;
  • на Південнобузькому напрямку обстрілів з боку противника зазнали понад 25 населених пунктів. Зокрема, Високопілля, Миролюбівка, Новогригорівка, Білогірка, Благодатівка, Широке, Зоря, Шевченкове, Тернові Поди, Правдине, Мирне та Олександрівка.
Внаслідок успішних дій підрозділів Сил оборони на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує зазнавати значних втрат, інформує Генштаб.
Підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Веселе, Курдюмівка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Майорськ, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка.
Протягом поточної доби для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони вразила 12 районів зосередження живої сили та військової техніки противника та одну позицію зенітного ракетного комплексу.
Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони знищили один БПЛА ворога.
Ракетні війська та артилерія за поточну добу завдали удару по 30 об’єктах противника. Зокрема, у 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 районах зосередження артилерії, а також трьох складах боєприпасів. Загальні втрати ворога уточнюються.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости