Темы дня:

Влада планує збільшити ВВП до $500 млрд

Влада планує збільшити ВВП до $500 млрд

План відновлення України на 10 років визначає збільшення ВВП країни до 500 мільярдів доларів.

Влада України має намір збільшити ВВП країни до 500 мільярдів доларів з 200 млрд у 2021 році. Про сценарії розвитку української економіки розповіла перший віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко у колонці для видання Фокус.
Усього розроблено чотири можливі сценарії розвитку економіки. “Залежно від умовно ймовірних варіантів розвитку подій на фронті, тривалості війни або принаймні різної інтенсивності і географічного охоплення, швидкості відновлювальних процесів з урахуванням обсягу міжнародної донорської допомоги, надходження інвестицій тощо”, – пише міністр.
За її словами, згідно із Планом відновлення України на 10 років планується за допомогою країн-партнерів збільшити ВВП до $500 млрд порівняно з рекордними $200 млрд у довоєнному 2021 році.
Свириденко назвала п’ять важливих кроків плану: відновити підприємства, максимально швидко відновити економіку до довоєнного стану, зробити Україну привабливою для капіталу, збудувати логістичні маршрути для доставки продуктів у Європу за 72 години і забезпечити доступ до сировини для експорту переробленої продукції та стимулювання переробки.
Міністр наголосила, що функціонування економіки зараз і подальший розвиток є неможливими без потужної підтримки закордонних партнерів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: