Темы дня:

Виведення військ РФ з Херсона навряд чи стане пасткою для ЗСУ – ISW

Виведення військ РФ з Херсона навряд чи стане пасткою для ЗСУ – ISW

Із серпня Україна вела добре організовану кампанію на Херсонському напрямку, яка, ймовірно, мала успіх.

Виведення російських військ із західного (правого) берега Дніпра навряд чи стане пасткою для Збройних сил України, як припускають деякі українські та західні джерела. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 9 листопада.

Як пишуть аналітики, український контрнаступ на Херсонському напрямку – скоординована кампанія, яка, швидше за все, мала успіх. Почавшись у серпні, вона була спрямована на те, щоб змусити російські війська відійти за Дніпро, не вимагаючи великих наземних операцій.

“У попередні місяці українські сили провели цілеспрямовану та добре організовану кампанію, націлену на російські райони зосередження, військові об’єкти та логістичні вузли по всій Херсонській області… Українські війська вели постійні атаки на мости через річку Дніпро та завдавали ударів по вузлах постачання та складах боєприпасів на східному березі Дніпра, що знижувало можливості російських військ щодо постачання угруповання на західному березі”, – нагадали в ISW.

Російські джерела зазначають, що виведення військ є “природним наслідком точкових та систематичних українських ударів, які позбавили російське угруповання на західному березі основних артерій постачання, що поступово виснажило їхню загальну чисельність та можливості”.

“Виведення російських військ із західного берега Дніпра навряд чи буде пасткою, призначеною для того, щоб заманити українські війська у бій під Херсоном… ISW раніше спостерігав безліч ознак того, що російські сили, військові та економічні засоби, а також окупаційні елементи неухильно відводяться із західного берега річки Дніпро, і російські офіційні особи очікували і готувалися до виходу таким чином, що це несумісно з кампанією із обману та заманювання у пастку українських військ”, – наголосили військові експерти.

За їхніми словами, російське командування, безумовно, намагатиметься сповільнити наступ ЗСУ, щоб забезпечити впорядкований відхід, і деякі сили можуть залишитись у Херсоні, щоб затримати українські війська.

При цьому досі незрозуміло, чи російські сили зможуть відійти у відносно хорошому порядку під тиском України.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости