Темы дня:

Війська РФ весь ранок обстрілювали ЗАЕС – Енергоатом

Війська РФ весь ранок обстрілювали ЗАЕС – Енергоатом

Зафіксовано понад 12 попадань у об’єкти інфраструктури станції. Пошкоджено обладнання, необхідне для запуску 5 та 6 енергоблоків.

Російські військові весь ранок 20 листопада обстрілювали Запорізьку АЕС. Зафіксовано понад 12 “прильотів” на майданчик станції, повідомили в Енергоатомі.
Зазначається, що внаслідок атаки пошкоджено естакади зв’язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобезсоленої води, систему продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання ЗАЕС.
Також було три влучення в районі підстанції Райдуга, відомості про які з’ясовуються.
“Характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчать про те, що рашисти цілилися і вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 та відновлення виробництва електроенергії Запорізької АЕС для потреб України”, – наголосили в компанії.
В Енергоатомі нагадали, що нещодавно було вирішено вивести енергоблоки 5 та 6 на мінімально контрольований рівень потужності для отримання пари, яка критично необхідна в зимовий період для забезпечення безпеки станції, персоналу, населення та навколишнього середовища.
За інформацією компанії, окупанти всіляко перешкоджали запуску енергоблоків.
“Фейковим директором станції від Росатома Романенком, за сприяння російських військових, які захопили ЗАЕС і використовують її як власну військову базу, було заблоковано підготовку енергоблоків для виведення на мінімальний рівень потужності. Сьогодні рашисти обстріляли і пошкодили саме те обладнання, відмова якого унеможливлює будь-які подальші дії щодо запуску енергоблоків ЗАЕС”, – йдеться у заяві.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости