Темы дня:

Війська РФ пошкодили 350 об’єктів газової інфраструктури України

Війська РФ пошкодили 350 об’єктів газової інфраструктури України

Держава потребує поповнення свої запасів газу на тлі ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі.

Російські загарбники під час останніх масованих ракетних ударів по Україні завдали пошкоджень 350 об’єктам газової інфраструктури держави. Про це повідомив голова правління НАК “Нафтогаз” Олексій Чернишов під час виступу на заході Європейського банку реконструкції та розвитку, пише Reuters.

За його даними, армія РФ завдала втрат українським газовидобувним потужностям на приблизно 700 мільйонів доларів. Водночас, запевнив, що фахівці планують відновити основні обсяги видобутку до кінця поточного року.

“Ми всі розуміємо, що енергія – це ще одна зброя… і деякі об’єкти нашої інфраструктури зазнали серйозних ударів російських ракет, була вражена і інфраструктура видобутку газу”, – зазначив Чернишов.

Днем раніше очільник “Нафтогазу” також повідомив у колонці для “Інтерфакс-Україна”, що окупанти пошкодили більше, ніж 450 км газопроводів України. Крім того, було знищено десятки газовидобувних об’єктів на деокупованих територіях Харківської області ще до масованих ракетних атак по нашій державі. Противником інтенсивно обстрілювалася інфраструктура і в районах, що межують з цими землями.

“Ми не знаємо подальших планів ворога, але готуємося до найгіршого сценарію – що обстріли можуть продовжуватися. Тому вживаємо заходи, щоб максимально убезпечити наших людей і, наскільки це можливо, самі об’єкти”, – додав Чернишов.

Він пояснив, що подальші відключення світла стануть причиною зміни енергетичного балансу в Україні, оскільки замість електроенергії за можливості буде використовуватися газ та інші вуглеводні.

За словами глави “Нафтогазу”, роль компанії буде дуже важливою в цьому процесі. Чернишов запевнив, що НАК має всі потрібні ресурси та вміє працювати в критичних ситуаціях.

Він нагадав, що ще до початку опалювального сезону Україна накопичила в підземних сховищах 14,5 мільярдів кубометрів газу, яких мало вистачити для проходження зими. Однак нові ракетні удари агресора по нашій енергетиці спровокували додаткове споживання блакитного палива тими підприємствами, що генерують електрику.

“Тому, з огляду на поточну ситуацію, нам необхідно бути готовими знайти додаткові обсяги природного газу та нафтопродуктів в короткі терміни, а також сформувати додаткові резервні об’єми. Для цього ми вже зараз багато працюємо з міжнародними партнерами із США, Канади та Європи, які продовжують підтримувати нас у боротьбі проти агресора. Ця робота не зупиняється ні на день”, – наголосив Чернишов.

Зокрема, він розповів про домовленість, яка була досягнута з послами G7 і очільником делегації Євросоюзу в Україні, щодо спільної роботи над ліквідацією наслідків російських обстрілів та розвитку співпраці у сфері видобутку вуглеводнів на території нашої держави.

“Переконаний, що ефективна взаємодія з міжнародними партнерами неможлива без відновлення довіри до “Нафтогазу”, тому прозорість, стабільність та передбачуваність – ключові складові, які маємо забезпечити”, – зазначив глава правління НАК “Нафтогаз”.

Раніше повідомлялося, що Олексій Чернишов провів переговори щодо закупівлі та резервування блакитного палива з керівником найбільшої норвезької нафтогазової компанії «Equinor» Андерсом Опедалом.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости