Темы дня:

Війна в Україні може закінчитися за чотири-шість місяців. Далі – заморожений конфлікт, – екскомандувач силами НАТО Ставрідіс

Колишній головнокомандувач силами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс вважає, що війна Росії проти України, найімовірніше, може закінчитися через чотири-шість місяців. Далі вона стане замороженим конфліктом за прикладом Корейської війни.

За його словами, українська армія чинить сильний опір окупантам, а плани російського диктатора Володимира Путіна “виявилися не надто ефективними”.

“Путін отримав трохи території порівняно з тим, з чого розпочав конфлікт. Я бачу, що це веде до закінчення “Корейської війни”, тобто до перемир’я, мілітаризованої зони між двома сторонами, ворожості, що триває, свого роду замороженого конфлікту. Шукайте це в чотирьох-шестимісячний термін. Жодна зі сторін не може витримати набагато більше цього”, – сказав Ставрідіс.

Корейська війна велася між Північною та Південною Кореєю у період з 1950 до 1953 рік, коли тодішній Радянський Союз підтримував Північну Корею, а Південній Кореї допомагали Сполучені Штати. Конфлікт між двома країнами припинився перемир’ям у липні 1953 року, внаслідок якого було створено демілітаризовану зону. Однак, оскільки в наступні роки не було підписано офіційний мирний договір, формально дві країни все ще перебувають у стані війни.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости